Ibland (ofta) är jag väldigt nära släkt med min far.

I många fall kan det irritera mej, eftersom jag upptäcker saker och ting som min pappa gör/gjort, och som jag lovat mej själv (och min omgivning) att inte göra, och nu är jag där.

Sen finns det såklart många bra saker också, men dom är inte lika kul att skriva om.

Nåja, vad jag nu upptäckte att jag gör, precis som pappa gör, att att googla helt löjligt mycke på en produkt innan jag köper.
Pappa kan jämföra och kolla på saker tills alla andra har tröttnat, och DÅ genomför han sitt köp. Jag brukar vara tvärtom, söker upp det jag vill ha, och köper bums.

Men nu är det så att våran mycket fina vattenkokare (alltså, I love it!) börjar gå sönder. Den läcker vatten och beter sej alldeles eländigt. Så jag måste ju köpa en ny. Skulle detta nu varit mitt vanliga jag hade jag köpt den första jag dök på som tilltalade mej, men av någon orsak finner jag mej själv att dag efter dag googla ”vattenkokare”.

Som ni vet när jag köpte nu blender i somras (med samma ångest som inför denna vattenkokare inser jag nu), så ville jag inte då heller köpa något billigt krafs som snart måste bytas ut igen. Samma med denna vattenkokare. Jag vill ha en snygg (den står framme jämt, och används hundra gånger om dagen) kvalitetskokare. Billigt.

Det där sista gör det lite krånglit kan jag säga.

Snygga finns det, även billiga. Men då är dom ruttna i kvaliten, kommer antagligen inte att klara första veckan i detta tedrickande hus. Det finns snygga dyra också, men då var det ju just det, dom är himskans dyra.

Angående blendern, så köpte jag den fantastiska kitchen aid artisan för alldeles för mycket pengar, och jag måste säga, den var värd det! Underbar maskin!

Till saken hör att det finns en vattenkokare från samma tillverkare. För TVÅHUNDRA EURO! 200 €.

200 euro!!!

För en vattenkokare alltså. En tingest du kokar vatten i.

Jävlar i gatan.

vattenkokare

 

Helt sinnessjukt.

Så nu googlar jag sönder och samman mej själv på liknande vattenkokare, men billigare. Hittar några, bland annat från PLINT.

plint

 

Men inte vet jag. Jakten fortsätter. ska väl bli kortslutning i den befintliga innan jag får tummen ur och köper en ny.

__________________________________________________________________________________

****************************************************************************************************************

Tillägg 30 sekunder senare. En sista googling (hehe) visade sej bli avgörande. Där var den, drömvattenkokaren! Den visar sej komma från SMEG, finns i flera ljuvliga färger, och har exakt den modell jag tydligen önskade.

Den är fortfarande för dyr, men tillräckligt billig (ehh?) för att ja ska köpa den.

Den finns på bagaren och kocken, och en snabbkoll på postens hemsida visar att dom skickar momsfritt till Åland! Tjuhuu!
Slut just nu i lager dock, men snarast den kommer in ska jag beställa en rosa. Eller en mintgrön?
MUMS!

smeg

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach