Som ni kanske minns så hade jag vattenkokarproblem tidigare. Den befintliga kokaren läckte, och det googlades orimligt mycket på just ”vattenkokare”. Svaret blev ju SMEGS ljuva pastelldröm, som ännu inte har kommit i butik!  

Hur länge orkar man vänta på en vattenkokare? Svar, inte till vecka 18.

Den vi haft hittils har faktiskt lagat sej själv mellan varven. Jag tror den kanske kalkade igen på nått vis, och då läckte inget vatten. Men så efter några kokningar lossnar proppen och så är det sjö på bänken igen. Jag tänkte att jag orkar nog hålla ut med detta skvättande tills smegen finns att köpa, men nej, det gjorde jag inte. Dessutom var smegen orimligt dyr för en tingest att koka vatten i.

Så. Eftersom vi hade en helg i Sthlm inbokad den gådda(!) helgen så snabbgooglade jag (igen, yep), och hittade en variant från BOSCH som fått flera bäst i test. Vilka test är lite oklart men någonstans är den alltså bäst.
Helt OK pris och snabb leverans avgjorde. Klick klick. (Skattegräns till Åland, så tålmodiga Stockholmsvänner fick återigen räcka ut en hjälpande hand, TACK!)

Den har trevliga funktioner som varmhållning (ifall att man inte orkar knäppa på knappen en gång till) och så kan man reglera temperaturen (hey, yey!).

Den vi haft är lite retrosnygg sådär. Har liksom prytt sin plats på bänken. Denna är… Ful. Vit, stor och kantig. Ser ut som en instution. 

 

IMG_7577

 

Gammal till höger, ny till vänster. (När jag skulle skriva gammal blev det gallan, is it a sign?)

Och apråpå varmvatten. När vi kom hem ikväll efter två dygn på resande fot var jag akut duschsugen. Men att flyga in i duschen och inse när vattnet rinner över huvudet att det inte finns varmvatten är en synnerligen oskön insikt.
Nu förstår jag att dom flesta av er inte behöver elda i pannan för att få varmvatten, men så går det till i casa Enqvist. Come on, vi har en vattekokare som ser ut som ett sjukhus, nog med modernism liksom. *petar in några klabbar till*

IMG_7578Teét smakar bra ändå, trots ful kokare.

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach