Hänger ni med i alla kosttrender?

Under hösten skulle det vara gröna smoothies, innan dess något annat, och vad månne ska bli nästa sak?

Dessa trender bekommer mej inte, jag försöker att hålla min linje vad som än cirkulerar runt om. Men gärna plockar jag russinen ur kakan såklart, tar det jag gillar från olika trender :)

Men vad jag kan bli lite irriterad på är just det, att det ändrar helatiden. Är man lite osäker i sin kost är det tamejsjutton inte lätt att göra ”rätt”. Och fast man håller sej till endast en ”matguru” så ändrar det ändå.

Jag har rätt länge följt en mycket fin blogg med lchfinrikting, en av sveriges största, och blir mellan varven alldeles matt.

En sväng är det mycket grädde och animaliskt fett. För att sedan vara avokados och lax. Sen var det chark ett tag, på var och varannan bild var det chark i mängder. Idag läste jag att chark ”undviks”. Mitt i allt undviks gräddiga såser (det som alldeles just var grunden i kosten?)  och man ska börja med periodisk fasta. Var det 5:2? Eller när är mitt ”ätfönster” riktigt?

Jahapp.

Om man inte vet, och inte kan, är det inte lätt att hålla rätt kurs i kostdjungeln minsann. Råden från alla håll varierar i det oändliga och alla hävdar att deras råd är dom rätta.

Jag har ingen aning. Är det gröna smoothies som är bäst? Eller grädde till varje måltid? Sluta med frukt? Äta mera frukt? Lite fett, mycket fett?

Hjälp.

Jag tror det gäller för var och en att prova sej fram, hitta det man själv gillar, och sedan hålla det. Inte fibbla med nya trender helatiden, dom ersätts ändå innan man hunnit känna om man mår bra av den eller inte.

För min egen del blir det en fin blandning mellan herbalifesmoothies (jag gillar dom tjocka och krämiga, utan grädde!), husmanskost, glutenfritt och endel rawfood, speciellt i bakning.
Jag är glad att jag har hittat produkter som stöder träning  och ger fina resultat.

Vilken kost föredrar ni? Är ni trogna er kost, eller står du just nu och pressar ner en selleri i mixern? :)

IMG_4287

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach