När jag började springa för ca 5 år sedan, så köpte jag ett par asics kayno. Dessa skor älskade jag, och använde tills det inte fanns något kvar att använda. När jag sedan skulle köpa nya slog snålmasken till och jag köpte ett par asics nimbus. Jag sparade 20 € (japp, tjugo euro) (grattis Åsa) på detta köp, och försäljaren övertygade mej om att nimbus är samma som kayano. Nästan i alla fall.

Så är inte fallet.

Det tog inte länge innan nimbusarna gav mej hälsporre på höger fot, + en alldeles olidlig smärta under båda fötter varje morgon om jag sprungit dagen före. Helt galet.

Jag har insett att detta är för att nimbus inte har någon ponering, och för att jag springer på utsidan av foten. Inte bra, inte bra.

Förra året köpte jag århundradets snyggaste dojjor, asics gel noosa (jag är asics trogen), och dessa dojjor sitter som en smäck på mina fötter, om man bortser från att  dom skaver på hälarna. Den lilla detaljen ja.
Jag kan absolut springa i dom en dag, men inte igen dagen efter, för då är hälarna alldeles för ömma. Så dessa skor har blivit vardagsskor istället, bra det iofs. Dom var lysande att ha på restaurangen jag jobbade förra sommaren.

Så jag fattar ju att jag igen måste köpa nya skor. Och jag förstår också att man måste få mitt löparsteg ordentligt uppkollat, och efter det hitta ett par skor som passar.

akayano animbus anoosa

Kayano, nimbus och noosa.

Och apråpå skor skulle jag behöva ett par nya gymskor också. Jag har haft ett par nike free rätt många år nu, och även om dom fortfarande ser himla snygga ut (förutom att stortån är påväg upp genom tyget på båda) så inser jag att gummit snart har gjort sitt.
Men det är så himla mycket lättare att kasta ett par skor om dom verkligen är slitna. Ni vet, skitiga, nötta och trasiga. Mina nikes är så tjusiga än, och skulle gärna för mej få hålla många år till :)

IMG_7541

Dessa finns på Sportia i Maxinge. Sjukt snygga!

Har jag nämnt att jag älskar skor?

 

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach