Idag blev jag så himla sugen på pasta carbonara (kan det av varit för att KajaLisa (eller LisaKajsa) lagade det häromdagen? :) )Det är hundra år sedan sist, men jag höftade ihop något som blev väldigt gott! Till och med lilla S sa att det var det godaste hon någonsin ätit, och det hörni, är ett bra betyg!

Carbonara är ju typ världens snabbaste rätt, det bara tjoffar till så har man maten på tallriken, vilket är rätt trevligt när man som vi rätt ofta ska vidare med nästa färja och har bara dryga timmen på att både laga maten och hinna äta den…

Jag testade för första gången risentas bönpasta, tidigare har jag bara använt mej av den från a´la eco. Risentas var lika god :)

Nåja, såhär gjorde iaf jag!

Hacka ett paket bacon och en vitlöksklyfta. Fräs detta så baconbitarna blir lagom knapriga. Koka under tiden upp pastan, jag tog ett halvt paket, ca 100 gram. Vispa upp 2 ägg, och riv parmesanost, en beskedlig hög, parmesan är mumsigt :)

När pastan är al dente, häll den över baconet (ja bort med pastavattnet först såklart!), höll över äggsmeten och till sist den rivna osten. Vrid runt ett varv med svartpepparkvarnen och rör om.

Servera bums med ännu mera riven ost och ännu mera svartpeppar!

IMG_7225Bildkvalitén är ju från rymden, vad har hänt med min telefon?

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach