Det är ljustider nu, och i vårt hus är vi storkonsumenter på ljus. Mest värmeljus, men också kronljus.

Jag har några ljusstakar som kräver ljusmanchetter, och jag har haft två så himla fina i glas, som är ärvda någonstans ifrån. Haft som i att den ena gick sönder häromdagen. Tusans.
Jag tycker att dom ljusmanchetter man hittar nya i butiker alltid ser så billiga ut. Jag vill ha stiliga snygga i rejält glas.

Gör en snabbgoogling och dyker på denna:

ljusmanchetter

 

En hel låda med fantastiska ljusmanchetter i glas! Gör mej redo att lägga ett bud, denna låda skulle ju stilla min behov för resten av livet (i denna kategorin alltså).
Tills jag scrollar ner och ser att budgivningen avslutades 2012. Jag kom försent (typ två år). Skit också!

Nästa sak då. En julkrubba. Jag har tänkt flera år att det vore mysigt att ha en julkrubba att ta fram med barnen varje år. Eftersom vi aldrig (någonsin faktiskt) pratar gud och jesus i vår familj, vore ju just julen ett bra tillfälle att göra detta. Inte prata gud så som den allsmäktige, utan bara reflektera lite över historien och olika människors tro. Det vore fint tycker jag.

Men så till krubban då. Jag tycker att en äldre variant vore trevlig, men inte gärna en där dom ser så allvarliga ut. gärna en lekfull variant, men ändå trovärdig (borde jag sänka kraven?).

Jag hittade denna:

julkrubbaEn tjusig variant i papper, varför inte! Men min mesta fundering kring denna är hur Cola har smitit in i idyllen? Hade verkligen Josef och Maria också en jackapoo?

Så lustigt, det är ju nästans så jag måste köpa denna nu, för att sedan komplettera med Bira med :)

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach