I helgen fick jag recept på ett supermumsigt bröd, och idag testade jag baka. Jag gillar snabbak, när allting bara rörs ihop och gräddas direkt. Det hänger såklart ihop med mitt impulsiva jag, kommer jag på att jag ska baka så gör jag det bums och vill ha resultat fort :)
Jag brukar baka en annan variant också, som ni hittar recept på här.

Jag är verkligen ingen surdegsbakare som ni förstår…

Nå, jag tänkte dela vidare receptet åt er också!

Detta är ju ett skåptömmarbröd, ni vet när man häller i lite vad som finns hemma. Så resultatet kan skifta lite från gång till gång, men idag gjorde jag såhär:

3 dl havregryn
3 dl boveteflingor
1 dl sesamfrön
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl dadlar hackade i bitar
1 dl nyponskalsmjöl
3 dl naturell yoghurt
2 dl vatten
Lite honung, ungefär en matsked eller två

Bara rör ihop allt, tillsätt vätskan sist. smeta ut i en ganska stor brödform, eller för all del, två mindre :) Grädda ca 45-60 minuter på 200 °.

IMG_7410

 

Alltid te på kvällen, ibland tillsammans med en macka. Och absolut macka om det är nybakt! Den dagliga örtdrycken byts ut mot grönt ekologiskt te på kvällen, annars blir det koffeinrus lagom till sovandet :)

Här ser ni våra nya soffbord också. I 8 år har vi varit utan, eller haft tillfälliga lösningar, men äntligen hittade jag vad jag ville ha! Lite för dyra, men otroligt fina och rejäla i marmor, med ekben. Stort YES på dom!

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach