Hoppsan hejsan vad tiden springer iväg. Det är full rulle hemma hos oss (inte för att jag julstressar) med jobb och julfester och resor och en massa annat… Vi har bland annat varit i Helsingfors och firat Finlands självständighetsdag! Fantastisk upplevelse och vi kände (och känner) en än större tacksamhet nu till den generation som med livet som insats kämpade för den frihet som vi avnjuter nu.

IMG_6727

Många kom för att hedra Mannerheim  på Finlands självständighetsdag. Ljushavet växte helatiden.

IMG_6738

Begravningsplatsen på Sandudden fylls av ljus på denna dag. En marchall tänds på varje krigsoffers grav. Stämningsfullt och gripande. historien känns väldigt nära när man står där.

IMG_6742

 

Kransnedläggning vid minneskorset. Korta men vackra tal hölls, och en kör sjöng.

 

Jag har hunnit med en resa till Åbo också. Lite julklappshandling, diverse födelsedagar som är nu i juletid och lite njutande av julmarknader :)

Annars gasar jag mest på. Har inte bakat något roligt, hinner knappt få till middag. Flunssan jag fick höll i sej över två veckor och tog precis all energi av mej. det var evigheters evigheter jag var så golvad. Därmed har jag inte tränat på flera veckor, och det är den värsta känsla som finns. Det känns som musklerna ruttnar i kroppen (fast jag fattar ju att så är det inte) när jag låg där på soffan dag ut och dag in. Hujedamej. Så denna vecka är det mjukstart med träningen. Försöker komma igång, väcka musklerna.

För att återgå till självständighetsdagen. En sådan dag för mej att inse hur mycket vi har att vara tacksamma över. Så mitt tips för dagen är att ni klurar lite på den saken, vad är ni extra tacksamma över just idag? Smått som stort, kom igen, sprid lite härlig feeling i kommentarsfältet!

Själv är jag dagen till ära tacksam för det stillsamma morgonen, att vi trots behovet av en julstädning har en trivsamt hem och att mina nära och kära är friska! Dessutom är jag tacksam för att morgonsmoothien blev kanongod, att både jag och Mr har en inkomst så vi kan planera nästa års självständihgetsfirande och att hela huset doftar av hyacinter! :)

 

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach