Så var Januari slut, och det har gått en hel månad sedan jag tog detta beslutet.  Hur går det, kanske ni undrar?

Jo, jag ska försöka bena ut dessa veckor som gått.

Som jag skrev tidigare så var December en jobbig och tråkig månad. Ryggen krånglade rejält, och jag hamnade på århundradets flunssa. Dessutom jobbade jag ganska mycket natt, och iom det tappade jag allt. Julchoklad blev vardag, och i samma takt som sockret gick in försvann energin och rörelseglädjen.
För så fungerar jag. När jag äter dåligt blir jag trött (detta visar sej bums) och tappar lusten för att röra mej. Jag vill bara ligga på soffan och fortsätta äta choklad.

Ja ni hör ju den dåliga cirkeln. Vansinnigt ohållbart.

Jag fick ganska snart nog (tack gode gud, jag antar att det är här det skiljer sej, endel hinner inte känna att det är nog, utan är snart nog så långt nere i den dåliga spiralen att man inte kan finna någonsorts kraft att ta sej ur den?), och kände att det är ju asigt att må som jag gjorde.

Så, pang bom. Januari skulle bli månaden då jag kröp ur detta dåliga beteende. för ni ska faktiskt veta, att när man har tendenser att fastna i sådana här beteenden, så är det inte bara att välja att sluta, det krävs jävlar anamma så det svänger om det.

Men jag gjorde det. In med rutiner för träning igen, ut med sockret.

I Januari månad har jag hunnit med 27 träningspass, med största fokus på styrka och kondition. Utöver detta har jag promenerat med hundarna en 5 kms runda nästans alla dagar. Vare sej det regnat, stormat eller varit solsken.
Nu är inte detta någon nyhet för min kropp, jag är van att träna flitigt, och tycker det är roligt alltsom oftast. Ändå är det faschinerande hur mycket jag tappade på att slacka nästans en månad (för jag tränade i december också, mellan krämporna…) .

Skillnaden nu efter en månad är rätt prima. Jag är pigg, frisk och stark. Kroppen orkar, huvudet orkar och lusten finns!
Vikten har inte gått ner, trots uteblivet socker. Men jag stressar inte över det. Jag känner att bara jag hittar rutinen, trivs i den och mår bra, så tror jag att resten kommer att komma.
För det är ju så, vikten är inte det viktiga, det är hur jag mår, både fysiskt och mentalt. Och den skillnaden är monumental, jag älskar att känna lust och iver inför livet, inte ligga på soffan och mjukisbyxorna spänner.

Men visst, klänningsmålet finns, och jag skulle trivas bättre i min kropp om den var lättare. Men det handlar om att hitta balans. Så Februari ska handla om detta. 28 dagar till att finslipa lite, främst på kosten. Se över var jag går i fällor, var jag äter en macka för mycket, eller är det kvälls mumset?

Jag ska hålla i träningen på samma vis, jag trivs ypperligt i upplägget jag kör nu. Sockerfria Januari får fortsätta en månad till, med undantaget att vid festliga tillfällen ska jag njuta av någon efterrätt eller liknande. Hitta balans.
En av dom trevligaste fördelarna med att inte äta socker alls har ju faktiskt varit att suget är borta. Och detta är stort för mej. Jag vet ju att äter jag en godis så äter jag 50, men just nu känner jag att jag inte behöver varken en eller 50, och det känns bra.

”det är lättare att tacka nej till den första än den andra…”

Många träningspass alltså, och efter varendaste ett har jag tagit en rebuild strength. Det är sjukt hur bra den fungerar, hur snabbt kroppen återhämtar sej. Den är min absoluta favorit bland H24sortimentet!

IMG_7327 IMG_7344 IMG_7427 IMG_7441IMG_7258 IMG_7421

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach