Jag har kommit igång rätt bra med träningen nu. Ungefär varannan dag styrketräning och varannandag en springtur. Nu kan ju mina springturer hittills kallas släptur, eftersom jag inte tar mej fram varken fort eller snyggt. Men ett är säkert, jag varvar alla som sitter kvar i soffan :)

Dessutom promenerar jag ju med hundarna. Ibland en runda (5 km) om dagen, ibland två.

Och efter att under december nästan inte tränat alls, och dessutom ätit sjutusans för mycket godis, så är detta som en chock för kroppen, trots att jag i vanliga fall ser mej som ganska vältränad.

Träningsvärken i rumpa och insida lår efter onsdagens bodypump är rätt skön, och intervallerna jag körde i uppförsbacke igår känns i benen.

Men den snabbaste förändningen jag känner utav detta är; HUNGERN! Jessus vad hungrig jag är!
Jag äter kontrollerat och normal mängd mat, men känner utåt kvällen, speciellt igår, att jag verkligen är vrålhungrig. Kroppen måste ha mera! Och det är här det blir svårt tycker jag, att hitta balansen i denna hunger. Att verkligen ge kroppen det den behöver, för man bygger inga muskler på ett kaloriunderskott. Men samtidigt inte mata in för mycket och resultaten jag vill åt uteblir?

Svårt.

Jag kommer inte att börja väga maten, inte heller använda mej av någon app och knappa in varje mandel jag äter (vem orkar det?) men däremot ska jag lägga större fokus på att varje måltid innehåller det jag behöver. Inte äta för lite alltså. Men inte heller för mycket (jamen ni fattar, jäkla djungel!). 

Balans, balans, balans.

Bild 2014-12-20 kl. 15.01

 

Miss Piggy. 

Idag hade jag velat till gymmet, med lilla S är hemma (ledig måndagar och fredagar från dagis) och stora S slutar skolan tidigt idag, så jag får anpassa mej. Kanske lite kettlebells här hemma?

Vad ska ni träna idag? :) Hit me med inspiration!

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach