Grönkål är ju en prima grönsak. Jag ser den överallt, i soppor, smoothies, sallader… Men jag har inte fattat tycke för dena vitaminbomb. Jag tycker den är seg och hård och tråkig.

Men skam den som ger sej! Jag ser i alla bloggar hit och dit att dom gör grönkålschips (hur äckligt låter inte detta?) och tänkte såklart att detta måste jag testa.

Och alltså, det blev ju galet gott! Ni måste bara prova! Kidsen (5 och 7 år) åt upp hela skålen, mumsandes att ”detta är godare än riktiga chips mamma!”! Jag har aldrig varit med om att mina barn äter den mängden grönkål på en gång. Antagligen hade dom inte ätit den öht om jag bara lagt den på tallriken i sin orginalform….

IMG_6477

 

Börja med att ta bort den grova stjälken från bladen, den är inte god. Riv sedan bladen i lämpliga bitar, och ringra över lite olivolja. Knåda in oljan ordentligt, och bred ut bladen på en plåt. Krydda med någon mumsig krydda, jag tog lite salt, och lite av en krydda med vitlök och peppar i.
In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, håll uppsikt! För att få dom mera spröda så lät jag mina vara kvar inne i ugnen på eftervärmen (släpp ut den ”värsta” värmen först).

IMG_6480Frasiga och krispiga, helt klart ett nytt favoritsnacks hos oss!

PS. Nu finns det färsk, superfin ekologisk grönkål från Åland i butikerna. Skynda och köp!

 

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach