Tre dagar har redan gått sedan julafton. Vi har gjort av alla födelsedagar (men inte storflickans barnkalas, det hänger över mina axlar än…) och firat färdigt känner jag. Mr har åkt på jobb som varje år, han jobbar ständigt julveckan (skiftar ju typ vart sjunde år?) men som tur är kör dom inte julafton, så han är alltid hemma ändå. Men på annandagen (hans födelsedag) så far han alltid, vilket lämnar oss töser i någonsorts tomhet. Julen tar slut så fort!

Vi hade en så himla skön jul. Åkte runt lite och hälsade på vänner och släkt vi träffar för sällan. Hade glöggträff med saknade vänner (måste bli tradition!). Flickorna tömde sina spargrisar före jul och köpte varsitt svindyrt storlego, vilket var en fantastisk idé. Ingen nojs eller tjafs efter tomten eller något, dom satt så förnöjt och byggde lego hela julafton, älskade ungar!

Maten var god, tomten var snäll (synnerligen snäll med mej iår, har jag verkligen skött mej så bra? :Doch stämningen var lugn. Ingen hets eller stess. Inga måsten. Bara äta, mysa, sova och bli lite omhändertagen av mamma :) :)

Jag var ut och springa både på julafton, och på annandagen. Det är mycket länge sedan, och så skönt det var! Jag ska ta upp springandet igen. Jag har nyttjat den tråkiga känsla jag har i kroppen just nu till något positivt, att göra en plan för hur jag ska må bättre!
Ja ska nyttja Olga Rönnbergs träningsschema, så jag får rutin på styrketräningen, och så ska jag jogga lite. Planera varje vecka vad som ska göras när!
Det är ju faktiskt inte träningen som är mitt problem. Jag är duktig på att träna, gör det ofta och intensivt. Det är det jag gör när jag inte tränar (ehh…) som är problemet.

Men jag ska ta tag i det också. Jag vet ju att jag kan. Det gäller bara att ta tag i mej själv, och jag lovar er, det kommer att gå så mycket lättare med ert stöd! Jag är så himla tacksam för alla fina sms, mail och kommentarer jag fick på mitt väldigt utelämnande inlägg om mående! TACK!

Jag ser fram emot det nya året som snart kommer!

 Jag ser fram emot att utvecklas inom mitt jobb, planera en resa till Barcelona, och en till Prag. Jag ser fram emot många cykeläventyr på min älskade racer (tänk att jag skulle bli en cykeltjej, otippat!) (men jag gör mej bäst ensam på cykel, det där med att cykla på rulle… Ehhh…).

Jag är så otroligt glad att storflickan som går i första klass, sa igår att hon längtar efter skolan för hon vill räkna matte! Hon har kämpigt med just matten, och att höra att hon längtar efter just den värmer hela mej!

IMG_7031 IMG_7043 IMG_7045

Fina julklappar. En lila kånken (vi spillde oboy i den redan under första picknicken igår så nu är den inkörd ordentligt!), ett ljuvligt smycke från Åländska guldviva, och en samling udda kristallglas så vi kan duka fint!

 

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach