Det har gått en vecka av det nya året. Hur känns det för er?

För mej känns det prima. Jag har kommit igång riktigt bra med träning, både gym och lite springa, samt att aktiviteterna för folkhälsan börjar komma igång (jag kör bodypump och ”seniorgympa” varje vecka, samt tabataträning varannan vecka i folkhälsans regi). Kosten har jag fått bra koll på, det är ju inget nytt under solen hur jag mår bra av att äta, det gäller bara för mej att inte falla ur linjen. Sockret är min största bov, men nu har jag gett mej tusan på att inte låta en fjösig sak som socker stå i vägen för mitt klänningsmål.

Jag får lite nu som då frågor om hur jag använder herbalifes produkter i vardagen, och det är ungefär såhär:

Frukost: en smoothie på naturell joggis, ett ägg, chiafrön, ofta spenat, någon fryst frukt eller bär och herbalifes proteinpulver, kallat formula 1. Till det en stor mugg örtdryck, örtte från herbalife, med antioxidanter och främjande för matsmältningen, och ofta en frukt och/eller ett glutenfritt knäcke med något mumsigt på. Dessutom ett glas med herbalifes aloevera dryck, magen fungerar så mycket bättre för mej med den.

Eventuellt mellanmål: Om jag äter mellis på förmiddagen (vilket i så fall är för att jag vet att lunchen blir sen) så blir det en proteinbar. Smaken vanilj/mandel är favoriten.

Lunch: Är jag hemma så blir det samma som frukosten. Jag orkar aldrig laga någon mat när jag är ensam hemma. Är kidsen hemma blir det rätt ofta havregrynsgröt med nötter och frön på, eller proteinplättar. Massor med örtdryck igen, mums!

Mellanmål: Samma igen, en proteinbar. Ibland någon glutenfri macka, kanske fröknäcke. Till det örtdryck, igen!

Middag: Vanlig husmanskost. Mycket viltkött såklart, potatis och morötter från eget land (eller iaf svärmors land… :) ), bönpasta (så god den är!) och mycket grönsaker. Örtdryck igen, jag är en väldig tedrickare.

Efter träning: Alltid rebuild strength.  Det är lätt att ta med en shake till träningen, smakar gott och ger kroppen exakt det den behöver efter träning. Rebuilden är en av mina favoritprodukter. När jag sprang mera och intensivare drack jag rebuild endurance efter träning. Den är special för uthållighetsträning.

Utöver detta tar jag varje dag kalciumtillskott (kvinnor, var rädda om era skelett, mjölkdrickande räcker inte!), omega 3, multivitaminer och antioxidanter.

Klicka på länkarna för mera info.

Idag står det lite spring på mitt träningsschema. Det är ganska halt ute så halt får se hur jag gör upplägget, kanske lite backintervaller?

IMG_6679

 

 

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach