Idag har jag och kidsen bakat pepparkakor! Jag använder alltid samma recept från Marthornas kokbok. Mycket socker, sirap och smör gör dom till världens godaste pepparkakor :) Ingenting att äta alla dagar direkt…

Vi lagade delar till ett pepparkakshus också. Det ska vi pynta imorrn har vi tänkt, så jag återkommer med bilder på det :)

När vi hade ångan uppe så svängde jag ihop lite julgodis också. Först ut var bounty. Jag utgick från detta recept, men bytte ut smöret till kokosolja, florsockret till sukrin melis och vaniljsockret mot vaniljpulver.
Här kommer mitt omarbetade recept:

50 g kokosolja, smält
3 dl riven kokos
2 dl sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
½ dl vispgrädde

150 g mörk choklad, smält
riven kokos

Smält kokosolja, och blanda med övriga ingredienser. Rulla bollar eller stavar eller vad du tycker, jag gjorde bollar.  Sätt in i kylskåpets medans du smälter chokladen. Doppa sedan bollarna så dom täcks, och om du vill strö över några flingor riven kokos.

Jag fick en hel del mörk choklad över, så denna klickade jag ut i små pölar, som jag satte lite nötter och torkade bär på. Strö också över aningens lite salt för en extra goodiesmak!

image1

IMG_6819

Enjoy!

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach