Jag är verkligen för att handla lokalt. Och då menar jag inte bara närproducerat, utan att handla så mycket som möjligt lokalt. Vi vill ju inte bli av med våra butiker? Det vore hemskt om dom enda alternativ vi hade kvar var stora kedjor (vem orkar med hm?) och likadana butiker överallt. Nej, jag vill verkligen göra mitt för att få dom lokala butikerna att kunna överleva.

Men alltså. En bok och pappershandel i Mariehamn gör reklam i dagens Ålandstidning om morsdag. Där har dom Pt-Fias bok med, som en bra gåva till mor. Ja, so far so god. Men priset? Den kostar 29,40. tycker det låter dyrt så jag kollar adlibris. 19€. NITTON EURO.

10,90 billigare för en bok.

Jag kan förstå att priset måste vara dyrare i en bokhandel som har en hyra att betala och så vidare, men det är orimligt att det skiljer över en en tredjedel av priset. Come on, varför skulle jag handla hemma när skillnaden är så stor?

PTfia2 PTfia22

Nej inte vet jag. Så länge jag inte är skitrik, så kommer jag att välja adlibris framför den fysiska bokhandeln. Tyvärr.

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach