Här kommer nu ett mycket personligt inlägg. Det hör inte till vanligheterna på min blogg, oftast är det endast glimtar eller recept, sällan något om mej, min person eller min familj.

Men nu minsann ska jag släppa in er i en del av mej. Viktigt att betona att det är endast en del, jag består av så mycket mera än kommande text, ha det i tankarna när ni läser. En person är alltid mera än sin text.

Efter att vår yngsta flicka föddes var jag tung. Jag hade ägnat 9 månaders graviditet till att tycka synd om mej själv, och tröstäta. När tösen var två månader bestämde jag att nog är nog, så den 1 januari 2010 gjorde jag en ansträning gällande kosten, och gick ner tio kg. Jag kan inte ens minnas det som en uppoffring, det bara gick av farten. Jag var nere i 63 kg och var mycket nöjd.
Inte nöjd såsom att jag äntligen var smal. För det var jag inte, jag var lagom. Jeansen jag köpte då är i en tum som jag har bekanta som skulle gråta om deras jeans hade samma siffror. Men för mej var det fantastiskt. Jag mådde så bra!
Detta ”projekt” tog mej exakt 6 månader, den tid som jag bestämde.

Sedan levde jag i den siffran ett tag, förrns jag tappade bort mej själv igen och gick upp.

Efter det har jag pendlat i mellan + 3-7 kg.

Det gör egentligen ingenting. Jag är fortfarande stark och smidig i kroppen, men jag trivs inte. Det handlar liksom inte om siffran, det handlar om en känsla inom mej.

Nu har jag kommit till ett läge där en förändring måste ske. Denna december har varit jobbig för min kropp. På sista tiden för att jag vakat mycket, och jag mår inte alls bra av dessa vakna nätter. Kosten far åt skogen, humöret är i botten och träningen går ner till ett minimum. Alla dessa faktorer gör att jag mår väldigt dåligt över mej själv. Över att jag tar så dåliga beslut, fast jag vet att dom inte är rätt för mej.

Vad som nu blev avgörande var att jag köpte en superfin klänning via facebook. Den är i strl 38, vilket upptills passar mej perfekt. Är det vidd i kjolen funkar det nertills också, men är det en smal kjol finns det inte ens chans. Min nedredel håller inte samma storlek som min överkropp, minst sagt. Jag är ett riktigt päron :)
Denna klänning visade sej vara smal nertills. Den sitter bokstavligen som ett skinn.

Och just as you know, jag är helt och hållet för att alla ska klä sej som man vill, men jag är just nu inte vidare tjusig i denna snäva kjol. Framför allt känns det oerhört obekvämt.

Så klänningen ska bli mitt mål! Jag bryr mej inte om vikten, inte vad jag väger nu, och inte vad jag väger sen. Jag bryr mej om känslan.

Jag är all about snabba lösningar, jag älskar resultat. Men jag inser att det inte fungerar för mej. Jag ger allt, för att krascha veckan efter. Så nu tar jag upp vinnarkonceptet från 2010. Jag ska ge mej själv tid.
Jag berättade om klänningsmålet till min svärmor, och hon sa att jag behöver också ha ett tillfälle då jag får chansen att använda klänningen. Såklart!
Så jag tänkte att nästa 6 december, Finlands självständighetsdag, som vi har lösa planer på att fira i Prag, då ska klänningen passa.
Det känns som ett rimligt mål.

Jag ger mej från 1 januari till 1 december alltså på att hitta mej själv, hitta ett sätt att leva som känns bra för mej.

Jag vet hur jag ska göra, jag kan detta utan och innan, men av någon orsak har jag svårt att genomföra det på mej själv. Men med er hjälp ska jag ta mej till målet, för att sedan stanna där, eller hur?!

Är ni med mej? Bjussar ni på lite pepp med jämna mellanrum? :)

Jag kommer inte att lägga upp veckovägningar eller middagsplaneringar, detta handlar inte om det. Det handlar om att hitta mej, där jag mår bra, och kan tänka mej stanna.

Så. Först jul och en och annan julgodis. Sen börjar la dolce vita, för jag vet ju var jag trivs bäst, och det är där jag äter hälsosamt och rör på mej ofta!

2015 ska bli ett superbt år, tillsammans med min familj ska vi göra det till det bästa hittils!IMG_6903

Här är den, min nya klänning. Köpt för en tia begagnad, men alldeles ljuvlig i mina ögon!

IMG_6904Den är kolsvart, med paljettig överdel, och en fin liten rosett.

IMG_6905Tyget på nedredelen är skimrande. Och tight…

signatureÅsa Enqvist, wellnesscoach